חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מעריב ישלם לרו"ח רפי עגיב פיצויים בסך 50,000 ש"ח בגין פרסום לשון הרע

תאריך פרסום : 15/04/2007 | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
59419-05
12/04/2007
בפני השופט:
מארק - הורנצ'יק דליה

- נגד -
התובע:
רו"ח עגיב רפאל
עו"ד יורי נחושתן
הנתבע:
1. מעריב הוצאת מודיעין בע"מ
2. אמנון דנקנר
3. יואב גולן
4. אברהם טבק

עו"ד צבי בר-נתן
פסק-דין

מבוא

1.          זו תביעה כספית על סך - 1,000,000 ש"ח לחיוב הנתבעים יחד ולחוד, בגין פרסום לשון הרע. לטענת התובע פרסום לשון הרע פגע קשות בשמו הטוב ובמוניטין הרב שיש לו, תוך גרימת סבל ועוגמת נפש. פרסום לשון הרע, לטענת התובע, נעשה בזדון מתוך כוונה ובמטרה לפגוע בתובע, וללא שיש כל ערך עתונאי בפרסום.

2.          הנתבעים מצידם טוענים כי הפרסום חוסה תחת הגנת אמת בפרסום. כי פרטי לוואי שבידיעה אין בהם לפגוע בתובע; כי היה בפרסום עניין לציבור; וכי חובת הדיווח העתונאי חלה לגבי דיון משפטי לרבות הרקע לדיון המשפטי והתנהלות התובע במהלך הדיון המשפטי; כי הדיווח היה אובייקטיבי ונעשה בתום לב.

הצדדים

3.          התובע, כלכלן ורו"ח, שעסקיו ביזמות בתחומים שונים, והתמחותו במכשירים פיננסיים מתוחכמים, הוא בין היתר בעליה ומנהלה של "חברת עגיב יעוץ וניהול בע"מ" אשר  מחזיקה בכ- 16.67% ממניות חברת מועדון הכדורגל הפועל תל אביב בע"מ, שהינה בעלת הזכויות בקבוצת הכדורגל הפועל תל אביב.

             הנתבעת 1, הינה הבעלים והמוציא לאור של העיתון   היומי "מעריב".

             הנתבע 2, משמש כעורך הראשי של העיתון "מעריב".

             הנתבע 3, הינו עורך מדור הספורט של העיתון "מעריב".

             הנתבע 4, הינו כתב במדור הספורט של העיתון "מעריב".

הפרסום בעיתון "מעריב"

4.          ביום 24.11.2005, פורסמה בעמוד הראשון של מדור הספורט של העיתון "מעריב" הכותרת הבאה:

             "רומן תכיר"

             ומתחתיה: "מדוע נזף בית המשפט ברפי עגיב, מבעלי הפועל תל אביב לשעבר".

5.          בעמוד 2 של מדור הספורט, פורסמה בהבלטה ידיעה העוסקת בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי בתל-אביב יפו ביום 23.11.2005 , בפני רשם בית המשפט המחוזי כב' השופט שמואל ברוך.

             בצד הכתבה, פורסמה תמונה גדולה של התובע ומתחתיה הופיע הכיתוב: "עגיב. השותפים לשעבר לא מוותרים על אף אגורה" .

6.          לשון הכותרת: " השופט ברוך על רפי עגיב: הוא לא נותן לשאלות לבלבל אותו".

7.          כותרת המשנה לשונה: "בקורת קשה נמתחה אתמול על הבעלים לשעבר של הפועל תל אביב, המנסה למנוע עיקול בסך 3 מיליון שקל שהוציאה נגדו ההתאחדות. השופט: עגיב פשוט נואם. אני מתרה בו שאם לא יחדל, תופסק עדותו".

8.          וזו לשון הידיעה:

             "רשם בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט שמואל ברוך, מתח אתמול ביקורת קשה על איש העסקים רפי עגיב, לשעבר אחד מבעלי הפועל תל אביב וזאת לאור התנהלותו במסגרת דיון משפטי בו הוא מבקש רשות להתגונן כנגד הפעלת צו עיקול על רכושו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ