מעריב ישלם לרו"ח רפי עגיב פיצויים בסך 50,000 ש"ח בגין פרסום לשון הרע
|
א בית משפט השלום תל אביב-יפו |
59419-05
12.4.2007 |
|
בפני : מארק - הורנצ'יק דליה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רו"ח עגיב רפאל עו"ד יורי נחושתן |
: 1. מעריב הוצאת מודיעין בע"מ 2. אמנון דנקנר 3. יואב גולן 4. אברהם טבק עו"ד צבי בר-נתן |
| פסק-דין | |
מבוא
1. זו תביעה כספית על סך - 1,000,000 ש"ח לחיוב הנתבעים יחד ולחוד, בגין פרסום לשון הרע. לטענת התובע פרסום לשון הרע פגע קשות בשמו הטוב ובמוניטין הרב שיש לו, תוך גרימת סבל ועוגמת נפש. פרסום לשון הרע, לטענת התובע, נעשה בזדון מתוך כוונה ובמטרה לפגוע בתובע, וללא שיש כל ערך עתונאי בפרסום.
2. הנתבעים מצידם טוענים כי הפרסום חוסה תחת הגנת אמת בפרסום. כי פרטי לוואי שבידיעה אין בהם לפגוע בתובע; כי היה בפרסום עניין לציבור; וכי חובת הדיווח העתונאי חלה לגבי דיון משפטי לרבות הרקע לדיון המשפטי והתנהלות התובע במהלך הדיון המשפטי; כי הדיווח היה אובייקטיבי ונעשה בתום לב.
הצדדים
3. התובע, כלכלן ורו"ח, שעסקיו ביזמות בתחומים שונים, והתמחותו במכשירים פיננסיים מתוחכמים, הוא בין היתר בעליה ומנהלה של "חברת עגיב יעוץ וניהול בע"מ" אשר מחזיקה בכ- 16.67% ממניות חברת מועדון הכדורגל הפועל תל אביב בע"מ, שהינה בעלת הזכויות בקבוצת הכדורגל הפועל תל אביב.
הנתבעת 1, הינה הבעלים והמוציא לאור של העיתון היומי "מעריב".
הנתבע 2, משמש כעורך הראשי של העיתון "מעריב".
הנתבע 3, הינו עורך מדור הספורט של העיתון "מעריב".
הנתבע 4, הינו כתב במדור הספורט של העיתון "מעריב".
הפרסום בעיתון "מעריב"
4. ביום 24.11.2005, פורסמה בעמוד הראשון של מדור הספורט של העיתון "מעריב" הכותרת הבאה:
"רומן תכיר"
ומתחתיה: "מדוע נזף בית המשפט ברפי עגיב, מבעלי הפועל תל אביב לשעבר".
5. בעמוד 2 של מדור הספורט, פורסמה בהבלטה ידיעה העוסקת בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי בתל-אביב יפו ביום 23.11.2005 , בפני רשם בית המשפט המחוזי כב' השופט שמואל ברוך.
בצד הכתבה, פורסמה תמונה גדולה של התובע ומתחתיה הופיע הכיתוב: "עגיב. השותפים לשעבר לא מוותרים על אף אגורה" .
6. לשון הכותרת: " השופט ברוך על רפי עגיב: הוא לא נותן לשאלות לבלבל אותו".
7. כותרת המשנה לשונה: "בקורת קשה נמתחה אתמול על הבעלים לשעבר של הפועל תל אביב, המנסה למנוע עיקול בסך 3 מיליון שקל שהוציאה נגדו ההתאחדות. השופט: עגיב פשוט נואם. אני מתרה בו שאם לא יחדל, תופסק עדותו".
8. וזו לשון הידיעה:
"רשם בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט שמואל ברוך, מתח אתמול ביקורת קשה על איש העסקים רפי עגיב, לשעבר אחד מבעלי הפועל תל אביב וזאת לאור התנהלותו במסגרת דיון משפטי בו הוא מבקש רשות להתגונן כנגד הפעלת צו עיקול על רכושו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|